Tijdens Juli en Augustus kunnen leveringen oplopen tot 14 dagen

Een dagje Gent

  • Geplaatst op
  • Door Chantal Verniest
  • Geplaatst in Gent
  • 1
Een dagje Gent

O wat hou ik van deze stad!
Bruisend en vol jong geweld. Maar ook met een leuke diversiteit aan inwoners en bezoekers. Historisch, maar ook hip en trendy en toch ook wel het alternatieve en de gelatenheid van alles mag en niets moet, zoals het een echte wereldstad betaamt. En niet te vergeten heel dicht bij huis, me <3

Ik start mijn ochtend in Gent met een bezoekje aan de Peaberry een nieuwe trendy coffeebar waar ik -door Laurence -de gastvrouw -heel hartelijk wordt ontvangen.Vandaag laat ik mij verleiden voor een romige zachte Matcha Thee ipv koffie welke Laurence met heel veel liefde en passie voor mij klaarmaakt. Ondertussen komen veel bekende en minder bekende gezichten de Peaberry binnen. Iedereen slaat er met iedereen een babbeltje. Door de no nonsens en sympathieke aanpak van de gastvrouw is de Peaberry - een soort ( -net nog even voor het werken gaan ) community geworden. Als dat geen goede start van de dag is.


www.peaberrycoffeebar.be

www.peaberrycoffeebar.be

Na mijn overheerlijke groene thee is het tijd om te gaan shoppen !!!!

Ik loop door de Vlaanderenstraat (waar ik vlug een sneak peek neem van de nieuwe collectie bij Bleu c'est gris) richting Zuid en Vooruit. Al van ver zie ik de oude gevel van huize Lambrecht, de voormalige likeurhandel en nu de design en feel good shop “Piet Moodshop” van Christophe Verbeke. Met een brede glimlach en dikke zoen word ik warmhartig verwelkomd door Christophe die pas terug is uit vakantie en er stralend uit ziet. Op zoek naar een leuk geschenkje voor Yves (de man van mn beste vriendin) vallen de Bowking strikjes vooraan de toog wel op :-) :-) me happy !!! Op mijn vraag waarom Christophe voor de strikjes van Bowking koos antwoord hij het volgende, “De strikjes van Bowking passen perfect in de atmosfeer van het vintage winkleinterieur. Ons cliënteel gaat steeds op zoek naar dat tikkeltje anders, en de unieke exclusieve strikjes van Bowking beantwoorden aan hun verwachtingen. Het kiezen van een mooi en tof mannengeschenk is meestal niet zo evident maar hier is de keuze echt wel groot, ik kies voor een fles Ginderella Gin, een lokale gin gemaakt van onkruid.
 

www.pietmoodshop.be
www.pietmoodshop.be


Ik zet mijn “ window” shopping verder langs de Walpoortstraat, Korte dagstee, Koestraat, Mageleinstraat tot mijn maag nogal begint te knorren ….oei al zo laat ?! Het zal een snelle hap worden ... Gelukkig vind ik in de buurt Bo'drams: voor een lekkere, gezonde, simpele en vlugge boterham als lunch. De broodjeszaak zonder broodje! Nick, de eigenaar, ontvangt mij in zijn sappigste Deinzes/Gents accent met veel enthousiasme en een Strik ( he's a real Bow tie Guy )in zijn kleine nostalgische en gezellige shop in de Bennesteeg.

 

www.bodrams.be
www.bodrams.be


Op de Korenmarkt neem ik de tram naar het Rabot waar ik gretig inga op de uitnodiging van private shop Sculpt & Victory en Be-Angeled voor hun maandelijkse prive verkoop. Hier word ik door de altijd goedlachse Dimi en zijn vrouw Devi-Shri ontvangen in hun mooie, smaakvol ingerichte retro shop en woning. Samen met de kids ( mini obers van dienst ) voel ik mij hier onmiddellijk thuis. Bij Dimi vind ik 2 mooie, originele en betaalbare herenhemden wat met veel enthousiasme thuis wordt ontvangen, dat Dimi weet waar hij mee bezig is zie je zo aan de collectie's en combinaties, ook voor elk hemd heeft hij een passende strik  ...Nice !!!


www.sculptandvictory.com

www.sculptandvictory.com

Ssssttttt …..ik mocht het nog niet verklappen maar binnenkort fantastisch nieuws ten huize Dimi en Devi-Shri-, wordt vervolgd !!!

Hieronder toch al een kleine hint ;-)
 

www.be-angeled.com
www.be-angeled.com


Te voet vervolg ik mijn pad door alle kleine leuke straatjes terug naar het centrum. Graag wil ik dineren bij Mogador, - het Marokkaans restaurant in de Mageleinstraat ( Love de tajine met kip en pruimen) maar ze blijken vandaag uitzonderlijk gesloten - www.mogador-gent.be. Dat wordt dus iets voor mijn volgende Gent uitstap. Ik kijk er al naar uit, dan maar naar de Aula ingrediënten halen om zelf een lekkere pasta thuis te maken.  

Reacties

  1. Cis Scherpereel Cis Scherpereel

    Chantal, leuk verslag van je dagje Gent! Die adresjes onthoud ik zeker. Ik wist niet dat je strikjes ook bij Piets Moodshop te vinden waren. Altijd leuk om daar eens rond te neuzen!
    En... Waar ga je volgende keer naartoe?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »